Skip to main content

Duurzaamheid en de toekomst van zakenreizen

Het verminderen van CO2-uitstoot en het opzetten van een milieuvriendelijk reisprogramma.

Duurzame zakenreizen voor reizen in de toekomst

Een duurzaam reisprogramma is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor uw bedrijf. Bij Egencia bieden we u de ondersteuning die u nodig heeft om succesvol een schaalbaar programma te implementeren.

Voldoe aan uw zakelijke doelen op het gebied van duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan een modewoord. Het staat centraal nu bedrijven zich inzetten om natuurlijke hulpbronnen te beschermen, CO2-uitstoot te verminderen en een positieve impact te hebben met milieuvriendelijke maatregelen. Het beheren van een programma voor zakenreizen dat duurzaam reizen ondersteunt, is geen uitzondering.

Als duurzaam reizen een prioriteit is, kan Egencia helpen. U heeft toegang tot middelen die u helpen een programma voor  duurzaam reizen op te zetten, dat mede mogelijk wordt gemaakt door technologie voor zakenreizen die uw reizigers de mogelijkheid geeft hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wat Egencia doet aan duurzaamheid

Business Man Working With His Lapton On a Train
Business Man Getting On a Train Wearing a Mask

Zet een programma voor duurzaam reizen op

De Global Business Travel Association (GBTA) rapporteerde in 2020 dat de meeste Travel Managers zeiden dat hun werd gevraagd om duurzame praktijken voor reizen in hun programma's te implementeren. Travel Managers hebben begeleiding nodig om beleid te maken dat gericht is op klimaatverandering en de negatieve impact op de planeet reduceert, dat een milieuvriendelijk reisprogramma in lijn brengt met bedrijfsdoelen, en waarmee gegevens worden aangeleverd om inkoop van stakeholders te verkrijgen.

Hoe Egencia kan helpen

Nieuwe functie: bereken de CO₂-uitstoot van uw vluchten in realtime met onze CO₂-compensatiecalculator. Kies een vaste prijs per ton CO₂. Het compensatiebedrag wordt dan aan de duurzaamheidsprojecten van uw keuze geschonken.

Vluchten: bekijk uw ecologische voetafdruk in het boekingsproces en voeg beperkingen toe aan uw reisbeleid, zoals het verhinderen van vliegreizen naar bepaalde bestemmingen.

Bekijk alternatieve treinopties op de zoekpagina voor vluchten met onze vergelijkingstool voor vluchten en treinen. Kies alternatieve treinopties voor dezelfde vluchtroutes in Noorwegen, Spanje, Zweden, België, Frankrijk, het VK, de VS en meer.

Vervoer: selecteer opties voor openbaar vervoer of ga op zoek naar milieuvriendelijke huurauto's, zoals hybride of elektrische voertuigen.

Rapporten: krijg actuele gegevens over CO2-uitstoot voor vlucht, treinreis en hotel, zodat u aangepaste rapporten kunt maken om uw ecologische voetafdruk bij te houden.

Consulting: werk samen met onze consultants op het gebied van duurzaamheid om hiaten in uw programma en reisbeleid te identificeren, uw milieu-impact te meten, partnerschappen met leveranciers te evalueren en uw reizigers te informeren.

Initiatieven voor CO2-compensatie: ontdek mogelijkheden voor CO2-compensatie via onze Egencia Advantage-partners, waaronder Climate Neutral Group (CNG), atmosfair en Climate Partner voor advies over gecertificeerde duurzaamheidsprojecten.

 

5 stappen voor het opzetten van een duurzaam reisprogramma

Arial Photo National Park

Tips voor groen reizen

Doe mee:

Als u met de trein reist, kunt u uw ecologische voetafdruk tot drie keer zo klein maken als wanneer u zou vliegen

Milieuvriendelijk rijden:

Elektrische en hybride auto's zorgen voor maximaal 50% minder uitstoot

Gebruik recyclebare flessen:

80% van de 50 miljard plastic waterflessen die elk jaar worden verkocht, belanden op een stortplaats

Zorg dat uw medewerkers milieuvriendelijk reizen omarmen

Bij Egencia kunnen Travel Managers bepalen hoe de CO2-uitstoot wordt verminderd. Reizigers hebben ook een aanzienlijke impact met de keuzes die ze maken, door te kiezen voor recyclebare artikelen bij het reizen, of door tussenstops te beperken door het aantal keer opstijgen te verminderen bij het boeken van een reis.

Help uw reizigers aan een milieuvriendelijke reiservaring:

  • Krijg tijdens het boekingsproces een helder overzicht van de uitstoot van een reis met realistische, contextuele voorbeelden
  • Huur een hybride of elektrische auto
  • Bekijk opties voor openbaar vervoer of regionaal treinvervoer

Milieuvriendelijke reistips

Bike Riding To See Local Culture

Onze inzet voor milieuvriendelijk reizen

Een leider zijn in duurzaam reizen betekent leidend zijn als een duurzaam bedrijf. Ons moederbedrijf, Expedia Group, is sinds 2017 een CO2-neutraal bedrijf, door onze volledige ecologische voetafdruk wereldwijd te compenseren.

Maar daar houdt het niet op. Dit is wat Egencia en Expedia Group:

  • We hebben acht van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG's) van UNESCO aangenomen
  • Het hoofdkantoor van Expedia Group in Seattle is LEED-gecertificeerd, vrij van kunststoffen voor eenmalig gebruik en gecertificeerd door Salmon-Safe
  • De gemeenschap van Sustainable and Green bij Expedia Group - 470 medewerkers in 22 landen - innoveert voortdurend nieuwe manieren om onze milieu-impact te reduceren en plaatselijke gemeenschappen te helpen
  • We werken nauw samen met grote leveranciers om hen te helpen zich aan te sluiten bij de SDG's van UNESCO, met als doel klanten een manier te bieden om snel bedrijven te identificeren die zich inzetten voor duurzaamheid

Reisprogramma's optimaliseren voor duurzaamheid

Vraag een demo aan om te zien wat de oplossingen voor travel management van Egencia u kunnen bieden.

Bent u al klant? Neem contact op met de Egencia-klantenservice.